Verkiezingen

Groen-voorzitter Wouter Van Besien in Anzegem.

Afgelopen week stelde Wouter Van Besien in de nationale media zijn boek ‘Beter’ voor. Hierin gaat hij dieper in op de groene grondstroom in Vlaanderen. Er worden oplossingen uitgewerkt voor de twee grote problemen van deze zijn: onduurzaamheid en groeiende ongelijkheid.

Anzegems Groen-schepen Jeremie Vaneeckhout krijgt prominente plaats op Kamerlijst.

Jeremie Vaneeckhout (28) staat op 25 mei op de derde plaats op de West-Vlaamse Kamerlijst voor Groen. Hiermee wil hij de ervaringen die hij in Anzegem en de regio Zuid-West-Vlaanderen opdoet mee in de schaal leggen voor Brussel. “Je voelt lokaal aan zoveel dossiers dat er op Vlaams en Nationaal niveau beweging nodig is. Ik wil die mee realiseren.

CD&V-GROEN-OK wil Anzegem besturen, Stephan Titeca trekt de lijst.

Al enkele weken is bekend dat CD&V, GROEN en OK (een groep onafhankelijke kandidaten) voor Anzegem aan een nieuw politiek verhaal schreven. Vandaag komt de groep met zijn volledige lijst naar buiten. Stephan Titeca trekt als bruggenbouwer de lijst, een mix van ervaring, dynamiek, jeugdig enthousiasme en gedrevenheid.

CD&V, GROEN en OK doen het samen

De partijen CD&V, GROEN en een groep onafhankelijke kandidaten, verenigd als OK, willen  met een gezamenlijk project naar de verkiezingen in Anzegem trekken. Er waren al enige tijd verkennende gesprekken. Er was rond de tafel veel positieve dynamiek aanwezig en de krijtlijnen voor een vooruitkijkend project liggen al vast.

Groen Anzegem zet gemeenteraad in de bloemetjes.

Maandag 7 mei zette Groen Anzegem de gemeenteraadsleden in de bloemetjes. Niet omdat we alle keuzes van het bestuur delen, maar wel omdat het positief is dat mensen zich engageren voor politiek. Alle gemeenteraadsleden kregen een bloem en daarbij ook een positieve oproep.

Programma gemeenteraadsverkiezingen 2012

Een toekomst voor onze gemeente

U bent onze gemeente! Zij die vooruit willen in het leven moedigen we graag aan. Mensen die achterop dreigen te raken, trekken we mee.

Samen voor Anzegem

De afgelopen gemeenteraad van 3 april maakte het pijnlijk duidelijk. Het inhoudelijke debat is nergens. Alles mondt uit in een persoonlijke strijd van ego’s en geldingsdrang. Alle politieke fracties ondervinden duidelijk verkiezingsstress. GROEN ontstond een jaar geleden uit de nood aan een nieuw, open verhaal in Anzegem.